border=0

Қоршаған орта »Пума

Пуманың анықтамасы



Пума - жабайы табиғатта орналасқан (мысалы, жолбарыс, арыстан, леопард, пантер және т.б.) ірі мысықтардың отбасының бір бөлігі болып табылатын сүтқоректілер . Оның ғылыми атауы Puma concolor болып табылады және бүгінгі күні заңсыз аң аулау және адам саудасы әрекеттеріне қарамастан санының айтарлықтай азайған Bengal жолбарыстары сияқты басқа қорғаныстардан айырмашылығы оны сақтауға қатер төндірмейді . Пума - қоректік сүтқоректілер, яғни ол басқа да жануарларға тамақтанады, яғни ол физикалық және стоматологиялық күш-қуатымен пайдаланылады.

Біз барлық Америкада, солтүстіктен Канадада, Аргентина мен Чили патагониясында оңтүстікке қарай жууға болады. Оның сұлулығы мен жұмбақ көзқарасы үшін танылған, пуманы оңай анықтайды, себебі оның терісі, әдетте, дақтар немесе дақтарсыз ашық-қоңыр түсті көрсетеді. Кейбір жағдайларда түстер көлеңкелерде әртүрлі болуы мүмкін және кейбір ақ немесе қара сызықтар болуы мүмкін. Дененің төменгі бөлігі әдетте ақ түсте, бұл түрдің эволюциясы мен күннің әсеріне ұқсайды. Пуманың үлкен және қатты денесі бар, өте күшті және қалың аяқтары және мұрнына қарай реттелген басы бар. Басқа үлкен мысықтар сияқты, пуманың ұзындығы шамамен үш метр және салмағы 120 кг-нан асатын маңызды өлшемдерге жете алады.


Кучки әдетте қоғамда өмір сүрмейтін жануарлар, яғни олар жалғыз. Бұл жануардың жабайы табиғатында жануарларды байқауды қиындатады (егер біз оған қазірдің өзінде мысықтардың өздері әрдайым өте жануарлар болса). Пуманың қоғамда өмір сүретін жалғыз уақыты - ананың ұрпақтары болған кезде, бірақ олар дереу тәуелсіз. Сонымен қатар, пума әдетте тәулік ішінде қарағанда әлдеқайда белсендірек болады.


Автор: Cecilia Bembibre | + QUOTE
Пумада тақырыптар

Қазір қоршаған ортада

Әлеуметтік желілер